Spring til indhold
Luk

Brug for hjælp


Læs om, hvor du som gravid kan henvende dig for hjælp, hvis du er bekymret for dit forbrug af alkohol eller andre rusmidler. Som fagperson kan du her få et overblik over de hjælpemuligheder, som findes i Odense og på Fyn. 
   Alkoholmisbrug    Stoffer    Papirklip
  Alkoholbehandlingen
Alkoholbehandlingen i Odense tilbyder rådgivning og behandling til personer, der ønsker hjælp til at ændre deres alkoholvaner. Læs mere om Alkoholbehandlingen.  Børn- og familieafdelingen
Det første sundhedstilbud børnefamilierne møder er sundhedsplejen. Sundhedsplejen møder gravide, familier med nyfødte børn og skolebørn med det fokus at støtte forældre, og senere barnet, så de kan træffe sunde valg.
  Familieambulatoriet
Familieambulatoriet er et tilbud til gravide og småbørnsfamilier med et nuværende eller tidligere overforbrug af alkohol, rusmidler eller afhængighedsskabende medicin. Læs mere om Familieambulatoriet.

   Svømmehal      Gravid undersøges     Samtale med lægen
  Gravidprojektet
Gravidprojektet tilbyder information og rådgivning om alkohol i graviditeten til gravide og eventuelt henvisning til Alkoholbehandlingens behandlingstilbud. Til fagpersoner tilbyder vi information, sparring og undervisning i graviditet og alkohol. Læs mere om Gravidprojektet.    Jordemodercenter
Samtaler og undersøgelser i graviditeten er en del af den almindelige svangreomsorg. Jordemoderen er også uddannet til at snakke om alkoholvaner og andre livsstilsemner med gravide.
Læs mere om Odense Jordemodercenter.

Læs mere om Svendborg Jordemodercenter.
  Egen læge
Konsultation ved egen læge i graviditeten er en del af den almindelige svangreomsorg. Det er her, du har første mulighed for at drøfte emnet med en fagperson, der kender betydningen af afholdenhed under graviditet.
Læs mere her.