Spring til indhold
Luk

Tilbud til pårørende i Alkoholbehandlingen Odense


Der er forskellige tilbud til pårørende - afhængigt af om man er pårørende til en patient i behandling, eller om man er pårørende til en drikkende, der ikke er i behandling. Det er gratis, og henvisning er ikke nødvendig.

Tilbud til pårørende - hvis den drikkende ikke er i behandling

Informationsaftener.
Her kan du møde to erfarne alkoholbehandlere, der fortæller om, hvordan alkohol kan påvirke familie, parforhold og venskaber. De fortæller også om, hvordan du som pårørende kan passe på dig selv og samtidig være med til at støtte og motivere den drikkende til forandring. Vi holder to informationsaftener om året – du finder datoerne her: informationsaftener.

Individuelle pårørendesamtaler. Er du pårørende til et menneske, som drikker for meget og ikke er i behandling, tilbyder vi op til tre individuelle samtaler med en alkoholbehandler. Det er rådgivningssamtaler, hvor du kan få sat ord på, hvad det betyder for dig at være tæt på en, der drikker for meget. Det kan give dig overblik over din situation og dine handlemuligheder.

Tilbud til pårørende til patienter i behandling i Alkoholbehandlingen

Hele familien bliver påvirket, når der er en, der drikker for meget. Derfor lægger vi i Alkoholbehandlingen stor vægt på at inddrage pårørende i behandlingsforløbet. Pårørende kan desuden gøre brug af følgende tilbud:           

Informationsaftener. Her kan du møde to erfarne alkoholbehandlere, der fortæller om, hvordan alkohol kan påvirke familie, parforhold og venskaber. De fortæller også om, hvordan du som pårørende kan passe på dig selv og samtidig være med til at støtte og motivere dem drikkende til forandring. Vi holder to informationsaftener om året – du finder datoerne her: informationsaftener.

Pårørendegruppe. I gruppen mødes du med andre, der har samme problematik inde på livet. Det er to erfarne alkoholbehandlere, der leder gruppen. Som deltager bidrager man med sine egne oplevelser. Der er i gruppeforløbet fokus på, hvordan det opleves at være tæt på en, der drikker for meget - hvad man i den situation selv har indflydelse på og evt. kan forandre hos sig selv. 

Gruppen mødes 3 gange á 2 timer og består af 8-12 pårørende og to behandlere.

Sådan arbejder behandlerne:
Instruks for pårørendesamtaler.

Sådan kontakter du Alkoholbehandlingen i Odense
Se adresse, åbningstider og telefonnummer her: kontaktoplysninger.